День пам'яті Героїв Крут

2024-01-29

/Files/images/032017/Den-pamyati-geroyiv-Krut.png
29 січня в Україні відзначають пам'ять героїв Крут - українських студентів, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році.
На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року. Щорічне вшанування пам’яті Герої Крут закріплено у Постанові Верховної Ради від 16 травня 2013 року «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами».
У 2022 році, під час повномасштабного вторгнення російських окупантів, молодь стала відомою як одні з перших, хто взяв до рук зброю, бажаючи захистити майбутнє своєї країни. Вони вступали до лав Збройних Сил України, часто не маючи бойового досвіду.
На початку березня 2022 року, неподалік від місця подвигу Героїв Крут, знову розгорілися бої захисників України з російськими окупантами. Напружені битви тривали в Мощуні, Ірпені, Макарові, де відважні українці, так само, як і 105 років тому, протистояли ворогу і продовжують ставити опір підступному вторгненню.
Молодь залишається однією з ключових сил, що призводять до перемоги України – на фронті та в тилу.
Ми цінуємо подвиг кожного і вшановуємо пам'ять героїв, які полягли під Крутами. Пам'ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, що сьогодні відстоюють національну державу.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 45